Γάμος και βάπτιση μαζί

Γάμος και βάπτιση μαζί

Γάμος και βάπτιση μαζί

Kαμιά φορά ο έρωτας δεν κοιτά… το πρόγραμμα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προγραμμάτισαν γάμο αλλά τελικά έπρεπε να κάνουν πρώτα τη βάπτιση… Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τη διπλή γιορτή κάνοντας γάμο και βάπτιση μαζί. Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς… η επιλογή αυτή είναι ό,τι καλύτερο. Μια δεξίωση, ένα τραπέζι, ένα πάρτι.

Τι γίνεται με την τελετή

Ο γάμος πρέπει να προηγηθεί της βάφτισης. Αν δεν μπορούν να γίνουν την ίδια ημέρα στον ίδιο ναό, θα χρειαστεί να παντρευτείτε πρώτα και την επόμενη να βαφτίσετε το μωρό σας οπότε καλό είναι να επιλέξετε ένα Σαββατοκύριακο για να εκμεταλλευτείτε την διπλή αργία.

Βραδινή ή απογευματινή δεξίωση;


Ακόμα και αν οι δύο τελετές δε γίνουν την ίδια ημέρα, εσείς θα γιορτάσετε το διπλό γεγονός με μια δεξίωση. Είτε πρόκειται για πάρτι είτε για καθιστό ή κοκτέιλ τραπέζι, λογικά σε αυτό θα παραβρεθούν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά, οπότε αποφύγετε να το ξεκινήσετε πολύ αργά, γιατί μικροί (πρωτίστως) και μεγάλοι θα λιμοκτονήσουν. Το κατάλληλο timing είναι το απόγευμα, όχι πολύ νωρίς για να έχει πέσει ο ήλιος και να μην κάνει πολύ ζέστη, ώστε ο μπουφές να ανοίξει σε μια λογική ώρα και οπωσδήποτε έως τις 9:00 μ.μ.

Το «τραπέζι» της βάπτισης

Ηρθε η ώρα να βαπτίσετε το μωρό σας. Είναι η ίδια ώρα που συζητάτε και ξανασυζητάτε με τον/την σύντροφό σας, τον/την φίλη σας τι θα κάνετε με το τραπέζι.  Αλλωστε η βάπτιση αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη «γιορτή» της οικογένειας, μετά τον γάμο. Οι γονείς έχουν πολλές επιλογές, από μεγάλη δεξίωση έως γλέντι σε κτήμα, σε ταβέρνα, στο σπίτι ή ακόμα και ένα μπουφέ έξω από την εκκλησία. Η τελευταία επιλογή αποτελεί μια οικονομική λύση. Φυσικά, η απόφαση για το ποσό που θα διαθέσει το κάθε ζευγάρι και το στιλ της «δεξίωσης» μετά την βάπτιση του παιδιού τους είναι εντελώς υποκειμενική. Άλλωστε, με την κατάλληλη διακόσμηση και το απαραίτητο κέφι, ό,τι και να αποφασίσει κανείς έχει δυνατότητες να στεφθεί με άκρα επιτυχία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν πρόκειται για την μεγάλη ημέρα του πιο σημαντικού προσώπου στην ζωή του ζευγαριού;

 

 

 

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code