Βάπτιση...Μιά όμορφη λέξη

Βάπτιση...Μιά όμορφη λέξη

Βαπτιστικά & Βάπτιση.. μία όμορφη λέξη που πίσω της όμως κρύβει πολλές υποχρεώσεις και αρκετές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός ανάδοχος του παιδιού.

                Λίγα λόγια για τον ανάδοχο του παιδιού: Ο ανάδοχος θα πρέπει απαραιτήτως να είναι ομόθρησκος ,σε περίπτωση που είναι εγγαμος θα πρέπει ο γάμος του να είναι θρησκευτικός. Θα αναφερθούμε πρώτα στα μαρτυρικά ,τα οποία θα πρέπει να είναι τα μικρά σταυρουδάκια, ή ακόμα και ένα μενταγιόν μικρό που να απεικονίζει την Παναγία.

               Τα βαπτιστικά ρούχα θα πρέπει να έχουν λευκό χρώμα η τουλάχιστον να κυριαρχεί αυτό το χρώμα που είναι πολύ σημαντικό για την εμφάνιση των ρούχων.

 

               Ένα άλλο χαρακτηριστικό αξεσουάρ της βάπτισης είναι οι μπομπονιέρες. Σε θέμα διακόσμησης ειδικά είναι πολύ χρήσιμες καθώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν διακοσμητικό κουτάκι

ή     μπρελόκ σε μικροαντικείμενα που θέλουμε να τους δώσουμε μια πιο όμορφη εμφάνιση. Εξίσου σημαντικό στις μπομπονιέρες είναι ένα όμορφο τούλι ή ενα μικρό πουγκί που τις στολίζει ανάλογα.

 

               Τέλος το τούλι θα μας φανεί χρήσιμο και για μελλοντικές εργασίες που έχουν να κάνουν με δώρα, π.χ. Μπορεί να μας χρησιμεύσουν σαν ένα καλό περιτύλιγμα για οποιοδήποτε δώρο σε μικρό μέγεθος.

 

              Ως μελλοντικός νονός/νονά θα πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση στις λαμπάδες δηλαδή να έχουν σαν στάμπα κάτι πολύ όμορφο αλλά και αγαπημένο στα μάτια των παιδιών όπως στρουμφάκια, Μικρός πρίγκηπας κτλ.

 

Βασικό επόμενο βήμα είναι η επιλογή σταυρού. Εδώ χρειάζεται κάτι μοντέρνο αλλά και παράλληλα κλασικό, όπως π.χ. το υλικό να είναι από πλατίνα ή χρυσό.

 

Πιο πάνω είχαμε αναφέρει τις μπομπονιέρες ως ένα από τα πιο βασικά αξεσουάρ μιας βάπτισης. Οι μπομπονιέρες μπορεί να είναι φαινομενικά κάτι το απλό, ωστόσο θα πρέπει να δώσουμε βάση στο περιτύλιγμα τους, που μπορεί κάλλιστα να εξαρτηθεί και από το φύλο του παιδιού, π.χ. Με γαλάζιο χρώμα ή απόχρωση ταιριάζει στα αγόρια.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code