Βαπτιστικά ρούχα: Η σωστή επιλογή βαπτιστικών για το μωρό σας

Βαπτιστικά ρούχα: Η σωστή επιλογή βαπτιστικών για το μωρό σας

Τα βαπτιστικά ρούχα είναι ένα κεφάλαιο που απασχολεί όλους τους γονείς και νονούς. Η βάπτιση πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και πιο ευχάριστα Μυστήρια της εκκλησίας καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη εμφάνιση του μωρού σας. Εδώ οι γονείς καλούνται να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή βαπτιστικών ρούχων ώστε να ντύσουν το παιδί τους όσο πιο ξεχωριστά μπορούν.

Σαφώς και το ύφος του βαπτιστικού ντυσίματος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και εξαρτάται από το γούστο γονιών και των νονών. Ωστόσο, η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η ποικιλία σε όμορφα και εντυπωσιακά βαπτιστικά είναι τεράστια, η μόδα συνεχώς εξελίσσεται και η ποιότητα των ρούχων ολοένα και βελτιώνεται. Έτσι λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένα βήματα, προκειμένου να σας διευκολύνουμε στην επιλογή σας, να σας εξοικονομήσουμε χρόνο και πιθανόν να σας απαλλάξουμε από το περιττό άγχος.

Όπως προαναφέραμε, το στυλ των βαπτιστικών που θα επιλέξετε είναι καθαρά δική σας απόφαση. Η ποικιλία τόσο στα βαπτιστικά ρούχα για κορίτσια όσο και για τα αγόρια είναι πολύ μεγάλη. Στο συγκεκριμένο κομμάτι καλό θα ήταν να επιλέξετε βάση του δικού σας γούστου και προτιμήσεων. Μην ξεχνάτε ότι η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη τόσο στο μωρό όσο και σε εσάς. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε την καλύτερη επιλογή. Άλλωστε εσείς είστε και αυτοί που θέλετε το παιδί σας να είναι το ομορφότερο και πιο κομψό.

Καλό θα ήταν, το συνολάκι που θα επιλέξετε για το κοριτσάκι σας να είναι κάποιο χαριτωμένο φόρεμα, με δαντέλες και λοιπά αξεσουάρ, ενώ για το αγοράκι σας κάτι πιο κομψό και λιτό. Σίγουρα οι κορδέλες, οι δαντέλες και οι ζώνες είναι όμορφα αξεσουάρ, θα πρέπει όμως να τηρήσουμε ένα μέτρο, καθώς η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο μωρό σας. Οι αποχρώσεις εννοείται ότι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο λευκό, χωρίς όμως αυτό να σας περιορίζει απαραίτητα.

Εκεί που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση, είναι η ποιότητα και το είδος του υφάσματος που θα έχουν τα βαπτιστικά ρούχα του μωρού σας. Προτιμάτε λινά ή βαμβακερά έναντι των συνθετικών, καθώς αποδεδειγμένα αποτελούν την πιο ευχάριστη και άνετη επιλογή για το παιδί. Επιτρέπουν στο δέρμα του μωρού να αναπνέει και δεν υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού. Η επιλογή του υφάσματος πρέπει πάντα να γίνεται με γνώμονα την εποχή που θα πραγματοποιηθεί η βάπτιση. Τον χειμώνα τα βαπτιστικά πρέπει να είναι χοντρά και μαλακά και πιθανόν ένα νούμερο μεγαλύτερο, αφού θα χρειαστεί να φορέσετε ένα πιο χοντρό φανελάκι από κάτω. Τους καλοκαιρινούς μήνες από την άλλη, τα ρούχα της βάπτισης πρέπει να είναι λεπτά και ανάλαφρα ώστε να μην ασφυκτιά το μωρό.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε και ένα ακόμη πολύ βασικό παράγοντα που θα επηρεάσει την επιλογή σας, και φυσικά δεν είναι άλλος από το κόστος. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και το εύρος των τιμών που θα επιλέξετε πρέπει να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε δυνατότητες του καθενός. Να θυμάστε όμως, ότι τα βαπτιστικά ρούχα θα φορεθούν μόνο μία φορά αλλά η στιγμή αυτή θα μείνει για πάντα. Καλό λοιπόν θα ήταν να επιλέξετε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό σε ποιότητα, τιμή και στυλ.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ότι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας, απολαύστε αυτή τη μαγική στιγμή και τραβήξτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code