Βαπτιστικά |Μαρτυρικά | Βραχιόλια Νονά

Βαπτιστικά |Μαρτυρικά | Βραχιόλια Νονά

            Είναι μια από τις ολοκαίνουργιες τάσεις των τελευταίων ετών στα βαπτιστικά και δεν είναι άλλα από τα μαρτυρικά βραχιόλια "Νονά". Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα μαρτυρικά σαν τα σταυρουδάκια που φοράει κάθε καλεσμένος σε μια βάπτιση κι δεν έχουν άδικο μιας και αυτά είναι αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

             Εκτός όμως από αυτά που φυσικά παραμένουν στο προσκήνιο έρχονται και κάποια επιπλέον μαρτυρικά που είναι βραχιολάκια αυτή την φορά και λειτουργούν συμπληρωματικά των παραδοσιακών μαρτυρικών. Αυτά λοιπόν εκτός από το να μαρτυρούν την παρουσία στο μυστήριο της βάπτισης σκοπό έχουν να αναδείξουν τα εξέχοντα πρόσωπα της βραδιάς που δεν είναι άλλα από την  νονά και φυσικά τους γονείς του νεοφώτιστου.

baptistika-martyrika-gia-agoria

              Πόσες φορές δεν ψάχνετε περίεργοι την νονά του παιδιού ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους; Νομίζω αρκετές αν κρίνω από προσωπική πείρα. Αυτό το πρόβλημα λοιπόν βρίσκει την λύση του μιας και αν επιλέξετε να έχετε την νέα τάση στα βαπτιστικά σας η νονά θα φοράει ένα βραχιόλι ιδιαίτερο που θα δηλώνει την ιδιότητα της σε όλους.

              Το ίδιο μπορεί να κάνετε και για την μαμά και για τον μπαμπά. Αν σας φαίνεται ελκυστική ιδέα τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις παρακάτω ιδέες για να δείτε τι σας αρέσει καλύτερα.                                                                              

Όπως αναφέραμε παραπάνω το συγκεκριμένο βραχιόλι για τα βαπτιστικά σας είναι απλά ένα σημάδι που διακρίνει την νονά/νονό από τους άλλους παρευρισκόμενους. Συνηθίζεται αυτό το βραχιόλι να γράφει πάνω με τον τρόπο που θα επιλέξετε "νονά" αλλά μπορεί και όχι. Αρκεί να είναι τόσο εντυπωσιακό ώστε να μην περνά απαρατήρητο. Αρχικά επιλέξτε λοιπόν τι θέλετε από τα δυο .                                     

Στην συνέχεια αποφασίστε κατά πόσο θέλετε τα μαρτυρικά αυτά βραχιoλάκια που θα  συνοδεύουν τα βαπτιστικά σας να είναι κάτι απλό ή πιο ποιοτικό. Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν κυρίως βραχιόλια μακραμέ που αναγράφουν πάνω σε κάποια πλακέτα στο χρώμα του χρυσού ή του ασημιού την επιθυμητή λέξη. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας. Μπορεί να έχουν διακοσμηθεί με επιπλέον χάντρες ή άλλα στολιδάκια μπορεί και όχι. Ίσως να πιστεύετε ότι ένα βραχιόλι μακραμέ είναι πολύ καθημερινό για μια τόσο επίσημη περίσταση όμως αυτό εξαρτάται κατα κύριο λόγο από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να τα φτιάξετε. Σκεφτείτε την χρυσοκλωστή σαν εναλλακτική για το βραχιόλι σας ή ακομη και μια λεπτη σατέν κορδελα. Βάλτε λευκές πέρλες ή μικρά μαργαριτάρια για να κάνετε πιο επίσημο το κόσμημα. Συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται  και ματάκια . Μπορείτε να κάνετε διπλό ή και τριπλό βραχιόλι και να αναγράψετε και την ημερομηνία της βάπτισης.                                   

Αν έχετε στο μυαλό σας κάτι πιο ποιοτικό το βραχιόλι αυτό μπορεί να είναι ένα κλασικό κόσμημα με αλυσίδα που θα αναγράφει πάνω την κατάλληλη ιδιότητα. Κυκλοφορούν βραχιόλια με αλυσίδα από ροζ χρυσό,  από ασήμι 925 και κλασικό χρυσό κατάλληλα για να προσδώσουν την ποιότητα που αρμόζει στην περίσταση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κόσμημα επιχρυσωμένο ή ακόμα καλύτερα επιπλατινωμένο ώστε να μην μαυρίζει και να κρατήσει για καιρό.                                                                                   

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να αναγράψετε κάποια λέξη μπορείτε να φτιάξετε ένα περικάρπιο με δαντέλα και αποξηραμένα μπουμπούκια από τριαντάφυλλα που θα στολίζει το χέρι της νονάς και της μαμάς και θα επιτελέσει τον ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο αφού δεν θα περάσει σίγουρα απαρατήρητο.

Εντάξτε αυτή την νέα μόδα στα βαπτιστικά σας και δεν θα χάσετε. Ότι χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε  μαζί μας!                             

 

1 Comments

  • Avatar
   ΔΕΣΠΟΙΝΑ
   Apr 11, 2017

   μαρτυρικά βάπτισης για κορίτσι

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code