Συνδυάστε βαπτιστικά με μαρτυρικά

Συνδυάστε βαπτιστικά με μαρτυρικά

Συνδυάστε βαπτιστικά με μαρτυρικά

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα βαπτιστικά που έχετε να επιλέξετε μην ξεχάσετε τα μαρτυρικά.  Τα μαρτυρίκια ή μαρτυρικά είναι εξίσου απαραίτητα όπως καθένα από τα άλλα στοιχεία που απαρτίζουν τα βαπτιστικά που θα αγοράσετε για την βάπτιση, οπότε δώστε προσοχή στην επιλογή τους. Είναι γνωστό ότι τα μαρτυρικά ,όπως λέει και το όνομα τους, σηματοδοτούν την παρουσία σας στο μυστήριο της βάπτισης που τελέστηκε για να εισέλθει το νεοφώτιστο στην Χριστιανοσύνη. Αυτό λοιπόν το διακριτικό στολίδι που προσφέρεται σε κάθε καλεσμένο είτε από νεαρά κορίτσια είτε από την ίδια την νονά παραδοσιακά αποτελείται από ένα σταυρουδάκι, μια κορδελίτσα και μια καρφίτσα. Ωστόσο πέρα από αυτή την κλασική επιλογή ρίξτε μια ματιά και σε ποιο μοντέρνες ιδέες για να επιλέξετε ή απλώς να εμπνευστείτε.              

 •         Επιλέξτε το κλασικό δέσιμο του σταυρού.
  Εκτός από το συνηθισμένο δέσιμο σε ένα σταυρουδάκι μιας κορδέλας που είναι αρκετά απλό, μπορείτε με τα ίδια υλικά αλλά με διαφορετική σύνθεση να έχετε ένα κομψό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε ένα διαφορετικό τύπο σταυρού. Ίσως ένα γυάλινο σταυρουδάκι σε ροζ για κορίτσι ή σιέλ για αγόρι. Υπάρχουν ξύλινα σταυρουδάκια όπως επίσης και μεταλλικά πιο λεπτεπίλεπτα ή πιο χοντρά. Διαθέσιμα είναι και σταυρουδάκια που μοιάζουν με λουλουδάκι. Ακόμη θα βρείτε σταυρουδάκια για μαρτυρίκια διακοσμημένα με στρασάκια. Δώστε σημασία στην επιλογή του σταυρού γιατί  θα είναι το σήμα κατατεθέν των μαρτυρικών σας. Από εκεί και πέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό κορδόνι, μια δαντέλα ή και μια σατέν κορδέλα για να διακοσμήσετε το σταυρό. Το δέσιμο σας μπορεί να είναι ένας φιόγκος με παραπάνω από μια κορδέλες ή να έχει στυλ θηλιάς. Καλή  ιδέα είναι επίσης ο χρωματικός συνδυασμός των μαρτυρικών με τα βαπτιστικά ρούχα                                                                           
 •         Φτιάξτε τα μαρτυρίκια με παραμάνες
  Αν δεν βρίσκετε ελκυστική την επιλογή της καρφίτσας έχετε ως εναλλακτική την παραμάνα την οποία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε μαρτυρικά ακριβώς όπως και την καρφίτσα.                                                         
 •         Προσφέρετε βραχιολάκια για μαρτυρικά.
  Είναι σίγουρα η νέα μόδα. Πολλοί προτιμούν αυτή την επιλογή τελευταία γιατί εξοικονομούν χρόνο και κόπο από το καρφίτσωμα που είναι  πονοκέφαλος για την νονά. Τα βραχιολάκια αυτά θα μπορούσαν να αποτελούνται από ένα απλό κορδόνι ή μια σατέν κορδέλα ενώ η διακόσμηση τους είναι καθαρά στην δημιουργικότητα και την φαντασία σας.

 •         Μπρελόκ: η πρακτική λύση για τα μαρτυρικά.
  Το μπρελόκ για μαρτυρικά μπορείτε να το διακοσμήσετε με το σταυρουδάκι που θέλετε και φυσικά με ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Το σίγουρο είναι ότι εύκολα και γρήγορα θα έχετε ξεμπερδέψει με την διανομή τους.
 •         Αφιερώστε χρόνο σε χειροποίητα μαρτυρικά.
  Αν έχετε χρόνο και κέφι να διαθέσετε ώστε να φτιάξετε μόνοι σας τα μαρτυρικά για την βάπτιση θα εντυπωσιάσετε. Μπορείτε να πλέξετε διάφορα διακοσμητικά που θα συνοδεύουν το σταυρουδάκι σας.  Ακόμη χειροποίητα μπορείτε να δημιουργήσετε μαρτυρικά τύπου φυλακτά. Τα υφασμάτινα μαρτυρικά είναι σίγουρα μια επιλογή που εγγυάται ωραίο αποτέλεσμα.                   

Έχετε υπόψην σας ότι τα μαρτυρικά μοιράζονται σύμφωνα με μια εκδοχή πριν ξεκινήσει το μυστήριο στους παρευρισκόμενους στην βάπτιση ενώ σύμφωνα με μια άλλη αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου στην εκκλησία. Το τελευταίο διάστημα πολλοί μοιράζουν τα μαρτυρικά στο τόπο διασκέδασης κατά την διάρκεια του γλεντιού.

Οι επιλογές  που έχετε διαθέσιμες για τα μαρτυρικά είναι πολλές. Ότι κι αν αποφασίσετε φροντίστε να σας αντιπροσωπεύει και να το απολαύσετε! 

 

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code