Πως να κάνετε τον στολισμό της εκκλησίας μόνοι σας..

Πως να κάνετε τον στολισμό της εκκλησίας μόνοι σας..

Ο στολισμός της εκκλησίας στην βάπτιση μπορεί μέσα από ένα καλό προγραμματισμό και με αρκετό μεράκι να μην ξεφύγει καθόλου από τον προϋπολογισμό σας και ταυτόχρονα να δώσει μια προσωπική “νότα” σε όλο το μυστήριο.Ειναι δεδομένο ότι υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα με διακοσμητικά υλικά όπως τούλια , ρεσώ ,άνθη που θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε την τέλεια εμφανισιακά βάπτιση

 

Τα λουλούδια

Μια πολλή καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε πρασινάδα αντί για άνθη.

Εάν βέβαια θέλετε λουλούδια μπορείτε να βάλετε κάποια από αυτά σε κεντρικά σημεία .Μπορείτε σχετικά εύκολα να βρείτε ένα δένδρο με μανόλιες και να κόψετε φύλλα και άνθη από αυτό,ώστε όταν αυτά ανοίξουν να φτιάξετε μπουκέτα και στεφάνια για την είσοδο της εκκλησιάς .Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο δένδρο σίγουρα κάπου κοντά σας θα υπάρχει μια υπαίθρια αγορά η ακόμα ένα θερμοκήπιο απ όπου θα μπορέσετε να αγοράσετε λουλούδια και πρασινάδα.

Το τούλι

Το τούλι μπορεί να δώσει εντυπωσιακές συνθέσεις στον στολισμό της εκκλησίας διακοσμώντας  τα καθίσματα .

Θα σας πρότεινα να μην φτιάξετε μεμονωμένες συνθέσεις για το κάθε κάθισμα αλλά να χρησιμοποιήσετε το τούλι μονοκόμματο έτσι ώστε να διατρέχει όλα τα καθίσματα .Πολύ όμορφη είναι και η ιδέα τα συνδυάσετε δυο τούλια και να τα πλέξετε σε μορφή κοτσίδας .Επάνω στο τούλι μπορείτε να τοποθετήσετε τα διακοσμητικά-λουλούδια που έχετε αγοράσει όποτε θα κάνει τα μάτια όχι μόνο να κοιτάζουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά θα μπορέσετε να δώσετε και επιπρόσθετη έμφαση στο όλο μυστήριο.

Με τον ιδιο τροπο μπορείτε να στολίσετε και την κολυμπήθρα βάζοντας στο τέλος της πλεξούδας λίγο ψιλό σύρμα/σπάγκο ώστε να μπορεί να στερεωθεί.

Διακοσμητικά Υλικά

Στον διάδρομο μπορείτε να χρησιμοποιησετε διάφορα υλικα.Προσωπικα μου αρέσουν πολύ τα φαναράκια (παρ ότι ειναι συνηθισμένα) όπως και τα ξύλινα κλουβιά βαμμένα στα χρώματα της βάπτισης.

Ένα πολύ δημοφιλές υλικό για στολισμό είναι και τα μπαλόνια. Μια πολύ ξεχωριστή ιδέα είναι να βάλετε ένα τεράστιο μπαλόνι ( αφού το έχετε γεμίσει με ζαχαρωτά και καραμέλες ) να το κρεμάσετε κάπου ψηλά και να τα αφήσετε τα παιδάκια να το σπάσουν ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα γλυκίσματα.

Στον στολισμό της εκκλησίας αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να  μην χρησιμοποιήσετε ανόμοια υλικά .

Δηλ. Όμορφη η HelloKitty αλλά δεν συνδυάζετε με κλαδιά ελιάς και πουλιά.

Το λιτό είναι τις περισσότερες φορές καλλίτερο και δίνει μια φινέτσα που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σας.

Αυτά και καλή επιτυχία.

 

 

 

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code