2 λόγια για τα υφάσματα των βαπτιστικών ρούχων

2 λόγια για τα υφάσματα των βαπτιστικών ρούχων

Είναι χρήσιμο πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας να μάθετε και μερικά πράγματα σχετικά με τα υφάσματα ώστε πιο εύκολα να προσδιορίσετε τις δικές σας ανάγκες και ταυτόχρονα να μπορείτε να διαχωρίσετε τι πραγματικά είναι αυτό που θα φορέσετε στα παιδιά σας για Βαπτιστικά ρούχα.

Οι κύριες λοιπόν κατηγορίες των υφασμάτων ειναι τα

1.Υφασματα φυτικής προέλευσης όπως τα Βαμβακερά – Λινά

2.Υφασματα Ζωικής Προέλευσης  όπως  τα Μεταξωτά – Ανκορά-Κασμίρ

3.Υφάσματα Χημικής Προέλευσης όπως τα Ακρυλικά- Ραιγιόν –Microfiber.

Σε αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε για τα υφάσματα φυτικής προέλευσης που είναι

Και τα πιο διαδεδομένα και πολύ δημοφιλή για τα βαπτιστικά ρούχα.

Φυτικής Προέλευσης από Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι μια κλωστική υλη από το χνούδι του υποτροπικού φυτού Βαμβακιά. Η επιστημονική του ονομασία είναι γοσύπιο και οι βλαστοί του διακλαδώνονται φτάνοντας σε ύψος το 1,5 μέτρο αλλά και τα 6 μέτρα στις δενδροειδείς ποικιλίες. Το Αδρότριχο Βαμβάκι είναι και το μοναδικό είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα και αυτή η ποικιλία Βαμβακιού δίνει πάνω από το 90% της παγκόσμιας παραγωγής. Παρ ότι το είδος αυτό είναι πολυετές στην Ελλάδα λογω του κρύου χειμώνα καλλιεργείται ως μονοετές. Καποια  από τα βασικά πλεονεκτήματα των βαμβακερών υφασμάτων είναι η ανθεκτικότητα και απορροφητικότητα..

Επίσης δεν κολλανε στο δέρμα και ταυτόχρονα η άνεση μαζί με την πρακτικότητα κάνουν τα βαμβακερά υφάσματα σαν τα πιο δημοφιλή προϊόντα στον πλανήτη μας. Τα συναντάμε με διάφορες προσμίξεις όπως με λύκρα και έτσι δημιουργούν την πολύ γνωστή σε όλους μας βαμβακολυκρα.Τα υφάσματα που συναντάμε αρκετά συχνά στο εμπόριο είναι οι καπαρντίνες ποπλίνα , το βουαλ κ.α

Φυτικής Προέλευσης από Λινό

Με καταγωγή από την Ασία είναι από τα πιο παλιά  κλωστικά φυτά και δείγματα των λινών υφασμάτων βρεθήκαν σε ανασκαφές που φτάνουν έως την νεολιθική εποχή.

Φανταστείτε πόσο παλιά είναι η χρήση των υφασμάτων από λινό που στην Αίγυπτο το 3400 πχ έφτιαχναν υφάσματα και ρούχα από λινάρι και επιπροσθέτως να αναφέρω ότι κάποιες  από τις μούμιες που βρεθήκαν στις πυραμίδες ήταν τυλιγμένες με αυτό το ύφασμα. Μέσω της Αιγύπτου το Λινό διαδόθηκε στην μεσόγειο και στην πορεία του κατέκτησε και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ρωσία αυτή την στιγμή είναι ο κύριος παγκόσμιος παραγωγός Λιναριού διακινώντας το 25% της παραγωγής. Τα γνωστά και πολύ δημοφιλή λινά υφάσματα λοιπόν παράγονται από τις ίνες του Λιναριού με χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά. Οι ίνες τους βέβαια είναι αρκετά σκληρές και έχουν μικρή ελαστικότητα και για αυτό τον λόγο σιδερώνονται δύσκολα και τσαλακώνονται εύκολα .Συνεχίζουν όμως να είναι πολύ δημοφιλή μια και είναι εξαιρετικά δροσερά και έχουν την δυνατότητα να απορροφούν και να απελευθερώνουν την υγρασία του σώματος…

Τι λέτε λοιπόν; Τι θα διαλέξετε; Βαμβακερά η Λινά βαπτιστικά ρούχα; 

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code